Hereérzékenység

Tisztel Doktornő/Úr! Pár napja próbálkoztam egy kérdéssel ezen az oldalon, biztosan elhibáztam valamit az elküldésnél, megpróbálom újra. Kb. két hete urológiai rendelésen voltam, az okból, hogy érzékenynek éreztem heréimet. A vizsgálat - ultrahang is -, nem mutatott semmiféle gondot, a diadnózis gyúlladásos rendellenesség volt, kétféle anzibiotikumot kaptam, kontrol csak újabb panaszok esetén. Az érzékenység jelentősen csökkent, azonban gyakran érzek tompa nyomást a jobb helye tájékán, főként ejakuláció után. Ilyenkor a jobb here mintha kissé fejjebb lenne húzódva, úgy érzem mintha a spermaennyiség is csökkent volna kissé. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ez a gyúlladás,, lecsengésének" következménye, illetve jót tehet-e a heréknek a,, pihentetés".

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza heregyulladás témában

Tisztelt Olvasónk!

A herefájdalom illetve a herékbe sugárzó fájdalom nehezen azonosítható okokra vezethető, főleg, ha nem jár a here ill. mellékheregyulladás általános tüneteivel, a duzzanattal, nagy fájdalommal és lázzal. Ilyenkor hangzik el a misztikus fájdalom kifejezés, és ilyenkor adunk vaktában antibiotikumot és gyulladásgátlót. Sokszor nem is a here fáj, csak a herezacskóba, herékbe sugárzó izomfájdalomról van szó.

Kérdéseire a válasz igen. Lehet egy lecsengő gyulladás és jót tesz a pihentetés.

Üdvözlettel: Dr. Kocsis István urológus

Kérdés: 2008. szeptember 11., 10:11; Megválaszolva: 2008. szeptember 11., 10:11
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.