• Okozhatnak-e vesekövet a táplálékkiegészítők?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A kérdésem a következő lenne. Okozhatnak-e vesekövet, vagy bármilyen kóros szervi változást azok a táplálékkiegészítők, amelyeket általában sportolók, testépítők fogyasztanak? Gondolok itt a tömegnövelőkre, zsírégetőkre, energizálókra, stb. Válaszát előre is megköszönve tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a táplálékkiegészítők témában

        Kedves Olvasó!

        A táplálékkiegészítők koncentráltan tartalmaznak ásványi sókat. A kőképződés szempontjából különösen a calcium jelent veszélyt. Emellett az intenzív sport fokozott vízveszteséget okoz, amely önmagában a vizelet jelentős koncentrálódásával jár. Ezek miatt fokozottan oda kell figyelni a megfelelő mértékű folyadékbevitelre. A vizeletbe kiválasztott ásványi sók kellően híg vizeletben nem jelentenek veszélyt.

        Üdvözlettel Dr. Kocsis István urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-04-17 13:06:53; Megválaszolva: 2011. július 27., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés