Ez heresérv lehet?

Kb. 1 hónapja ugrálás után zsibbadást éreztem a jobb lábamban és herémben, elmentem urológushoz, ultrahanggal megnézték a herém, de nem találtak semmit. Ugyanakkor a jobb herémben időnként, intenzívebb mozgás után azt érzem, mintha valami ruganyos csomó lenne ott, ritkán jön elő, de érzem. Aztán utána mintha el is tűnne. Azóta nem éreztem zsibbadást sem a jobb lábamban, sem a herémben. Két hasi ultrahangon is jártam különböző okok miatt, az egyikben ezt írja: a kismedencében és a lumbosacralis átmenetvetületében és a jobb SI rés felett egy-egy meteoristicus diszkréten tágabb vékonybélkacs látható. Az egyik vékonybélkacsban diszkrét nívó észlelhető. A másik esetben: herniára utaló jel nem ábrázolódott. Mko.-n inguinalisan több 10-15 mm-es, reaktiv jellegü lgl van. Háziorvosom a nyirokcsomók miatt elküldött urológiára, de semmit nem találtak, nem is érzem a nyirokcsomókat. Ez mit jelent pontosan? Van összefüggés a sérv és a nyirokcsomók között?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza here témában

Nincs összefüggés, mindkét ultrahangos lelet negatív, azaz nem észlel eltérést.

Kérdés: 2021. május 18., 18:28; Megválaszolva: 2021. július 04., 19:09
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Megduzzadt herezacskó
Fáj a jobb herém
Üdvözletem Doktor Úr! Egy 18 éves fiatalember vagyok,egy kérdésem lenne illetve a panaszom. Tegnap este arra keltem fel nyomja valami a jobb herém és...
Jobb (mellék) herén 7-8mm...
Tisztelt Doktor Úr! A jobb herém hátsó felső részében, gondolom a mellékherémen van egy érzetre 7-8 mm nagyságú „mogyoró” formájú valami....
kezeletlen vízsérv
Jó napot kívánok! A kisfiammal (novemben tölti be a 6. életévét) kapcsolatban lenne kérdésem. 2020 márciusban vettük észre hogy a jobb oldali...
Torsio Testis
Tisztelt Doktor Úr! Hónapokon keresztül állt fent torsio testis. A coronavirus miatt nem műtötték meg. Manualis detorquatio-t hajtottam végre...