Gyógyszerek mellékhatása az elalvásra

Kedves Doktor Úr! 30 éve szedek gyógyszert magas vérnyomásra, a Co-Arbartan 100/25 mg, Nevotens 5 mg, Felodipin 5 mg gyógyszereket. Jó indulatú prosztata megnagyobbodásra Tamusolin 0,4 mg-t. Feltételezhetően a bátablokkoló vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellékhatása miatt, erekciós problémámra, esetenként, Vizarsin 50 mg tablettát használok. A szildenafil gyógyszer mellékhatására vagy az említett vérnyomáscsökkentő és/vagy prosztata gyógyszerekkel fennállható kölcsönhatásra elalvási zavaraim vannak. Kérdéseim: Tapasztalata szerint, a Vizarzin önmagában, vagy az említett gyógyszerekkel kölcsönös mellékhatásban okozhat-e elalvás zavart? A különböző cégek által előállított, azonos hatóanyagú gyógyszerek mellékhatásban eltérhetnek egymástól? Milyen más megoldást, gyógyszereket javasol probléma megoldására? A különböző hatóanyagú (szildenafil, tadalafil, avanafil, stb.) gyógyszerek hasonlóan hathatnak az alkalmazók alvására?

Dr. Papos István válasza Ed témában

A sildenafil szedése esetén nem jellemző az alvászavar.

Kérdés: 2021. április 14., 18:45; Megválaszolva: 2021. április 15., 17:38
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Potencia és libidó problémán nem...
Szép napot! Évek alatt folyamatosan gyengült az erekcióm és a libidóm, reggeli merevedés teljesen megszűnt. Voltam utológusnál, ultrahangon minden...
Érdeklődés.
Jó napot kívánok.... Mostanában néha potencia problémám volt... Inkább reggel nem vagyok annyira aktív.. Urológián nem voltam... Nem görcsölök......
Merevedési probléma
Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint 7 éve vagyunk együtt a feleségemmel, eddig rendben volt a szexuális életünk, viszont nagyjából 2 hónapja...
Libidó csökkenés merevedési zavar
Tisztelt doktor úr Tamás vagyok a kérdésem a következő pár hete tapasztalom hogy nem kívánom a szexet ezzel még nem is lenne gond csak a...
Lehet merevedés zavar...
Jó napot kívánok! Múlthéten kipróbáltuk a Maraton classic teljesítményfokozó tablettát,aminek 3-4 napig volt is hatása nagyon erős fejfájással...