Mi az ami tudna segíteni?

Jo napot kivanok! Olyan dologgal fordulnek onhoz! Hogy 8hete szenvedek vizelesii ingerrel! Nem csip nem faj se a vesem! Csak az erzes mmintha nagyon nagyon kene pisilni kozbe csak kicsit kesobb meg par cseppet! Voltam urologusnal,nemigyogyasznal,es nogyogyasznal! Megallapitottak az e-colit (kaptam ra,monural port 2X3g, uroxalt, ciprobayt,Doxycyklint,augmentinduot,aktilduot,most vettem meg propolisz cseppet, szerves c-vitamint,tozeg teat! Jovo heten jon a d-mannoz porom neten ovastam hogy segit! elhagytam az uditoket csak sima viz es tozeg teat iszok! Olyan kerdesem lenne hogy ha a D-mannoz segit? Es ha nem akkor meg merre induljak a problemammal? Es meg az a kerdesem fekve mert erosebb az inger? Koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza húgyhólyag gyulladás, antibiotikus kezelés, D-mannoz témában

Tisztelt Hölgyem!

Az egy kicsit szembetűnő, hogy 8 hét alatt összesen 5 fajta antibiotikumot kapott. Mindegyiket ugyanaz az orvos írta föl, vagy más-más orvos ajánlása alapján szedte ezeket az antibiotikumokat? A kimutatott E. coli baktérium meghatározásán kívül történt-e olyan vizsgálat, mely megállapítja, hogy melyik antibiotikumra érzékeny ez a baktérium? Ennek alapján – célzottan kapta a baktérium elleni terápiát? Volt-e olyan eset, hogy többfajta antibiotikumot szedett egyszerre? Ezek esetleg egymás hatását is gyöngíthették.

A D-mannoz egy cukorféleség, mely a húgyutak területén meggátotolja, hogy az E.coli baktérium letelepedjék.Abban az esetben,ha csak ez az egyféle baktérium igazolható a vizeletben, akkor nagy valószínűség szerint hatékony lesz, illetve a húgyhólyag gyulladás kiújulásának esélye is csökken. Nemzetközi irodalmi adatok alapján csökkenti a fájdalmat, a vizelés gyakoriságát, stb…

Abban az esetben, ha a D-mannoz terápia nem lesz hatékony, akkor ismételen javaslom az urológiai vizsgálatot. Ennek során ismételten érdemes meghatározni a vizeletben lévő kórokozót, annak érzékenységét. Lehetséges, hogy felmerül, hogy úgynevezett komplikált húgyúti fertőzésről van szó, s akkor további urológiai vizsgálatok szükségesek. Esetleg előfordul, hogy a húgyhólyag záróizmainak beidegződése károsodott valami miatt.

Remélem, hogy panaszai elmúlnak.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. december 31., 16:05; Megválaszolva: 2021. január 02., 14:51
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.