• Prostata ultrahang vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr ! Körülbelül 2 évvel ezelőtt herefájdalom miatt jártam urulógusnál, és most emiatt mentem vissza újra. A két ambuláns lapot összehasonlítva lenne egy kérdésem. 2 éve a prostata 12 ml., most 15 ml. és kis echodens képletek láthatók benne. A kérdésem hogy enneek a 12-ről 15-re növekedett ml.-nek és az echodens képleteknek van-e valamilyen jelentőségük, vagy aggódni kell-e valamelyik miatt ? Nem tudom hogy a fájdalom múlása vagy emiattírta-e fel hogy 3 hónap múlva kontroll. Mellékelten csatolom a 2 évvel ezelőtti és a mostani ambuláns lapok képeit. Tisztelettel, Balázs

        Dr. Papos István válasza a Prosztata témában

        A prosztata méretének növekedése minimális, ennek nincsen jelentősége, tehát aggódnia nem kell.


        Kérdés: 2020. január 22., 16:34; Megválaszolva: 2020. január 29., 05:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Közel 10 éve szenvedek a rejtélyes Proctalgia fugax nevű betegségtől, ezt a diagnózist a tünetek alapján állapítottam meg. Miszerint kb. havonta-kéthavonta éjjel szúró fájdalmas érzésre ébredek a végbélnyílástól...
        Tisztelt Doktor Úr! Folyamatos vizelési ingerre Monural port, hatástalanság miatt utána Ciprinolt kaptam. Ez sem segített. Urológushoz mentem. Aznap reggeli HATODIK vizeletből készült tenyésztés. Suprexet írt fel. Az eredmény 4 nap múlva...