• Van remény a babára?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon el vagyunk keseredve! :( Én 30, férjem 36 éves. 22 hónapja próbálkozunk babával, eddig sajnos sikertelenül. Férjemnek volt spermiumvizsgálata, ahol ilyen eredmény született: É:30% L:20% M:50%; Absztinencia: 4 nap; Sperma PH:7.8; Sp.mennyisége: 3ml; Össz.spermiumszám: 6M/ml; Spermium cc.: 2M/ml; Sperm.motilitás:50%; Sperm.norm.morf.:85%; Sperma értékelés: 1-2fvs, bakt-k. Majd 1 hónapi clostilbegyt kúra után a következőre változott: É:40% L:20% M:40%; Absztinencia: 4 nap.; Sperma PH:7.9; Sp.mennyisége:4ml; Össz.spermiumszám:36M/ml; Spermium cc.: 9M/ml; Sperm.motilitás:60%; Sperm.norm.morf.:83%; Sperma értékelés: 1-2fvs, bakt-k. A kérdésem a következő lenne: Ezzel az eredménnyel természetes úton teherbe lehet esni? Mert az egyik orvos azt mondja, a másik meg megint mást. Az egyik elkeserít, hogy csak a beültetés segíthet, és hogy keressünk fel egy meddőségi centrumot, a másik pedig azt mondja, elég a gyógyszeres kezelés, és természetes úton is teherbe eshetek. Doktor Úr, kérem segítsen az eredmény kiértékelésében, és valamilyen tanácsot szeretnék, hogy Ön mit látna jónak ebben az esetben, mert az időnk csak fogy, az elkeseredésünk csak nő, a pénzünk fogy, és nem akarunk hiába várni a semmire. :( Válaszát előre is köszönöm! Tiszelettel: G. Tamásné

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Leírásából kiderül, hogy a kellően alapos andrológiai szaksegítséget megkapják. Ehhez nem lehet hozzátenni, sem elvenni. 

        A téma lelki része nagyon nehéz, nevezetesen, hogy mekkora elengedettséggel tudják az akár több évig tartó várakozást végig élni. Sok beszámoló van arról, hogy a reményvesztett, görcsös akarás után akkor fogant meg a gyermek, amikor lemondtak róla. Végeztek kutatásokat a témában és az eredmény nem volt meglepő: a meddő házasságok jelentős részében lelki komponens játszik szerepet.

        A kérdésre ugyanis, hogy természetes úton ilyen spermaképpel megfoganhat a gyermek, a válaszom egyértelműen igen. A személyes véleményem az, hogy Önök még elég fiatalok, (bármennyire mást gondolnak esetleg magukról) és elég idejük van a gyermeknemzésre. Mesterséges utat csak a legvégső esetben javaslok.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István  urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-15 18:25:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben komoly prosztata tájéki fájdalomra lettem figyelmes, mely mostanra napokon keresztül tartósan megmaradt. Az előző három év leleteit összesítve azt vettem észre, hogy a diagnosztizált prosztata meszesedése...
        Tisztelt Doktor úr! Kismedence ct leletem a következőt írta le 2 és fél hónappal ezelött: "hólyagja telt, fala nem vastagabb, lumenében a basison, a közepvonaltól balra, az ureterovesicalis szájadéktól caudalisan natívan is mészintenzív...
        Tisztelt Doktorn ő/ Doktor úr! Szeretnék felkeresni egy szakorvost a problémámmal, de nem tudom kihez forduljak és, hogy egyáltalán mi lehet a oka. 17 évesen elkezdtem konditerembe járni ekkor 42 kg voltam majd kb. 1 – 1,5 év alatt 67 kg lettem....
        Tisztelt Doktor Úr! Diagnosztizált akut mellékhere-gyulladásom van. Antibiotikumos kezelés alatt állok. Előtte nem volt még urológiai panaszom. Két kérdést szeretnék feltenni, amelyek a vizsgálat után merültek fel bennem. Mivel a nemi...
        Tiszteletem! A problémámat, eddig egy esetben vettem észre, próbáltam interneten körbejárni a dolgot, de semmit nem találtam róla. Azt vettem észre, hogy az ondóval együtt pici sárga aranyrögöcskék távoztak, 3 db ez némileg fájt, mivel a...
        Kedves webbeteg! A kérdésem az lenne, hogy merre haladjak tovább a következő problémám megoldásában. Nyár óta megnövekedett a vizelet mennyiségem, adott napokon eléri a 3 litert is. Különös, hogy éjszaka van sok vizeletem, illetőleg nappal...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr 17eves fiu vagyok lassan fel eve ugy kb szeptember ota fajnak a hereim hol a bal hol a jobb ondo nem veres es a vizelet se veres. Egy idore elmult de aztan ujra elojott. Lehet hogy novesbe van azert faj? Vagy biztos hogy...
        Tisztelt Cím, A problémám az hogy bizonyos étkezések után szinte teljesen lecsökken a libidóm, nagyon gyenge a merevedésem. Eddig nem gondoltam hogy lenne összefüggés az emésztés és a potencia között, de mostmár rájöttem hogy ez a gond....
        Tisztelt Dr. Papos István! 20 éves vagyok. Azzal a problémával fordulok önhöz hogy több mint 1 éve a makkon lévő húgycső nyílás bal oldali peremén fedeztem fel ezt a dudort! Ami jellemző a dudorra: Nem ég , nem fáj , nem viszket , nem...
        Mai napon végzett vizeletvizsgálat eredményem: vizeletben elvétve zsugorodott vvt, elvétve ca-oxid, baktérium. A pisilés nem csíp, de az inger pisilés után is megmarad, és keveset tudok csak pisilni. 32 hetes kismama vagyok. Mi okozhatja a...