• Urológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Régóta fennálló problémám miatt fordulok Önökhöz! Körülbelül 5 éve kezdődött, amikor is megnagyobott j.o. lágyéki nyirokcsomó duzzanattal és velejáró tompa fájdalommal kerestem fel a háziorvost. Vérvétel után kiderült, hogy magas az AST szint, amire antibiotikumos kezelést kaptam, viszont a fájdalom és a duzzanat se csillapodott. Ezt követően infektológiai vizsgálatokon vettem részt, aminek az eredményei negatívak voltak, valamint a lehetséges sérv gyanúit is kizárták a sebeszéten. Hasi ultrahangok elvégzése után a nyirokcsomóból vett szövettan eredménye is negatív lett -, nem mutatott kóros elváltozást. Kismedencei MRI vizsgálaton is részt vettem itt se találtak rendellenességet. Később elmentem urológiára, ahol szintén elvégeztek ultrahangos vizsgálatokat, de itt se találtak többet, mint ezelőtt -, viszont gyermekkoromban (2-3 évesen) herefixációs műtéten estem át, mivel a jobb oldali herém nem szállt le; az urológus ennek a műtétnek tulajdonította a tompa fájdalmamat, mondvàn, hogy egy idegszál rosszul feküdhet ezen a területen. Tumormarkeres vizsgálaton is voltam, ahol AFP (saját értékem: 5,9) és ACG (saját értékem: 1,0) szintet mértek. A tompa fájdalom mái napig fennáll a jobb oldalamban; csípő és lágyék tájon főleg, (sajnos nehéz behatárolni) és folyamatosan, ami roppant zavaró, mivel nem tudom az okát és kötni se tudom mihez, mivel állandó jelleggel érzem. (Mozgás során nem érzem különösen, a műtött herém kissé érzékeny és ejakuláció után talán duzzadtabb is nem tudom, hogy van-e párhumaz-, de az elmúlt két évben végzett ultrahangos vizsgálatok és az MRI se támasztott alá semmilyen elváltozást. A lehetséges urológiai problémáktól tartok a leginkább, ezért írok ide. Ön szerint mi lehet a háttérben? Válaszát előre köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a Here témában

        Kedves kérdező! Amennyiben a fent leírt vizsgálatokat elvégezték és azok nem mutattak kóros eltérést, akkor valóban a gyermekkori műtéttel hozható összefüggésbe jelen panasza.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 14., 01:02; Megválaszolva: 2019. március 20., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr, Egy hete a bal herémnél elkezdett fájni valami így elmentem egy ulltrahnagra magánrendelésre majd kórházba is. Mind a két helyen ugyan azt mondták: kezdődő sérvem van a bal lágyék részen, a heréim rendben vannak és a...
        Tisztelt Papos István Doktor Úr! Szeretném megtisztelô segítségét kérni a lent leírt tünetegyüttes diagnosztizálásában. Mielôtt belekezdenék a jelenlegi állapot ismertetésébe szeretném egy kicsit bemutatni a kórelôzményt. 2017-ben...