Bőrkinővés, relatív fitymaszűkület

Tisztelt Doktor úr! Köszönöm előző válaszát! A bőrnövedékek, anyajegy (amik a herezacskón, illetve a pénisz tövétől nem messze találhatók) eltávolítására vonatkozó kérdésemre a Doktor úr azt a választ adta, hogy ragasztott kötés kerül fel, amit nem kell cserélni. 1., WC-zéskor a kötés koszolódhat, ezért szeretnék felkészülni erre is. A gyógyszertárba milyen gézt, kötszert vásároljak? Ezt a kötést pontosan hogy kell elképzelni, hogy néz ki? A több helyen lévő seb egy közös kötést fog kapni (tehát a teljes herezacskó egy "gézkötésbe" kerül)? 2., a kötés ragasztása miatt a teljes fanszőrzetet érdemes eltávolítani? 3., nemi élet élhető ettől függetlenül? 4., egyik kollégája azt mondta nekem korábban, hogy a fitymalemez áthajlásánál a fitymám kissé szűk, de nem javasolta a körülmetélést, mivel teljesen hátravonható. Szeretném még megkérdezni, hogy a relatív fitymaszűkületet az urológus hogy tudja megállapítani? Mikor szokta javasolni Ön a körülmetélést? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: T.

Dr. Papos István válasza herezacskó témában

A műtétet követően pontosan megmondják majd, milyen kötés szüksges.

Érdemes leborotválni az egész fanszőrzetet.

Nem javasolt nemi élet a gyógyulásig.

Relatív fitymaszűkület esetén csak akkor javasolt a körülmetélés, ha az zavaró, vagy panaszt okoz.

Kérdés: 2019. február 02., 17:42 ;Megválaszolva: 2019. február 02., 19:36
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Dudor herezacskón
Sötét folt a herezacskón
Másfél hete metélték körül a péniszemet. És most vettem észre, hogy van a herezacskómon egy sötétebb volt, ami nem tudom mi lehet. Semmi fájdalmat...
2 apró csomó a herén/hereburokban
Tisztelt Doktor Úr! 23 éves nem dohányzó férfi vagyok. Néhány hete fedeztem fel a bal oldali herém oldalán (biztos, hogy a herén van és nem a...
Herezacskó rák?
Tisztelt Doktor Úr! Aggodalmamat szeretném Önnel megosztani, egybe tanácsot is kérni. Herezacskómon egy kis gömbostűfejnyi/kisebb borsónyi...
Pattanásszerű göbök a herezacskó...
Tisztelt doktornő/doktorúr. Pár hónappal ezelőtt megjelentek a herezacskómon viszonylag apró, fehéres, pattanásszerű göbök,némelyikből fehér...