• Mellékheregyulladás - partner kezelése, kontroll

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Diagnosztizált akut mellékhere-gyulladásom van. Antibiotikumos kezelés alatt állok. Előtte nem volt még urológiai panaszom. Két kérdést szeretnék feltenni, amelyek a vizsgálat után merültek fel bennem. Mivel a nemi életem aktív és ez egy nemi úton terjedő betegség, ki kellene-e vizsgáltatni a partnerem? És, ha igen, akkor milyen módon? Nőgyógyászat, vérvizsgálat, és ha igen, melyik vizsgálatot kellene elvégezni? A másik kérdésem pedig a kontrollal lenne kapcsolatos. A leletemben nem szerepelt, hogy menjek vissza kontrollra. Ezen az oldalon (http://www.vitalitas.hu/? ctype=3&todo=bet&id=19&showbet=212) és több idegennyelvű oldalon azt olvastam, hogy az antibiotikum-kúra után kontroll szükséges. Az ellentmondó tények miatt szeretném kérni az ön véleményét is. Tisztelettel

        Dr. Papos István válasza a Here témában

        Nem kell a partnert kivizsgáltatni, ez nem nemi úton terjedő betegség. Amennyiben panasza nincs; kontroll nem szükséges.


        Kérdés: 2019. január 07., 13:22; Megválaszolva: 2019. január 07., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: