• Mi a javaslata? Urodinamika, vagy más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Szklerózis multiplex betegként a legutóbbi kontroll alkalmával megemlítettem a kezelőorvosomnak, hogy mintha akadozónak találnám a vizeletemet, illetve, hogy felmerült bennem, hogy lehet egy kis pangás. Persze mivel meglehetősen szorongós vagyok és a hipochondria is egy erősségem, ezért ez utóbbi lehet, hogy túlzás. Mindenesetre mivel úgy tudom, hogy hosszú távon súlyos következményei lehetnek a dolognak, szeretnék a dolog végére járni. A laborvizsgálatoknál a kreatinin és az eGFR normál tartományban van (jelenleg 68), a karbamid az elmúlt hónapokban kicsit magas, 8 körül van. Ezzel kapcsolatban mostanság az a gyanú, hogy kevés folyadékot iszom, amiben lehet igazság. A neurológusom nem tartja valószínüleg, hogy prosztatamegnagyobbodás van a háttérben az életkorom miatt, viszont az sm elvileg okozhatja a záróizmok lustálkodását.Említettem neki, hogy úgy tudom ezt urodinamikai vizsgálattal szokták kideríteni, erre helyeselt és elküldött urológiára. Próbáltam oda időpontot kérni, de mivel odaírtam, hogy urodinamikai vizsgálatról lenne szó, visszaírtak, hogy azt a SOTE-n végeznek háziorvosi beutalóval. Szeretném tudni, hogy mennyi értelme van elmenni a szakorvosi rendelőbe kivárva az 1-2 hónapos várólistát, ha azután elküldenének a SOTE-re? Jobb választás lenne -e ha SZTK asszisztens javaslatára egyből elmennék a SOTE-re a háziorvosomtól kapott beutalóval? Válaszát előrei is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a sm témában

        Azt gondolom, hogy mivel nem akut esetről van szó, mindenképpen előzetesen urológiai szakrendelésen jelentkezzen, ottani vizsgálat majd eldönti, hogy egyáltalán szükség van-e urodinámiás vizsgálatra.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 07., 13:55; Megválaszolva: 2018. december 09., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Péniszemen makk alatt hólyagszerű pattanasok alakultak ki mi Lehett ez?
        Üdv! Tegnap este kezdtem el érezni hogy a jobb oldali herem nagyon erzekeny es erintesre faj, az alhasomban is erzem picit azon a részen. Utana olvastam a neten de inkabb csak megijedtem, van arra is lehetőség hogy semmi komoly csak valami utes erhette...