• Azoospermia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azoospermiát állapítottak meg nálam, voltam hormonvizsgálaton es, cytogenetikai illetve y-kromoszómás vizsgálaton is, minden rendben volt. A következő lépés a herebiopszia lenne, de mivel még nem aktuális a gyermekvállalás ezért a mintát lefagyasztanák. Az orvosom szerint elzáródás van valahol ezért nincs spermium az ejakulátumban. A kérdésem az lenne, hogy van olyan mikrosebészeti műtét amivel korrigálható az elzáródás, minden forumon ahol ezzel a témával kapcsolatban keresgéleg a herebiopsia jön szóva es alig van említés olyan beavatkozásokról ahol az elzárosást vizsgálják vagy korrigálják. Ha sikerülne megműteni az elzáródást akkor “hagyományos úton is megfoganhatna a jövőben tervezett hyermek, ha nem sikerül akkor még mindig van lehetőség biopsiára. Magyarországon végeznek ilyen műtéteket és ha igen kit kell keresnem ez ügyben? Válaszát előre köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a azoospermia témában

        Az esetleges elzáródás igen nehezen korrigálható, a sikerráta 20% alatti, ezért javasolják inkább a mikrosebészeti herebiopszia kapcsán szerzett spermiumokkal történő megtermékenyítést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 06., 12:24; Megválaszolva: 2018. november 06., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: