• Ftiymán bőrelváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr, Kb. 2, 5 hónappal ezelőtt egy maszturbálást követően a fitymám megduzzadt, legalább a kétszeresére. Síkosítót nem használtam, nem volt extrém körülmény. A duzzanat pár nap múlva eltűnt (bár a bőr megnyúlt, ami gondolom természetes), viszont a fitymámon egy kis elváltozást vettem észre. A makk alatt kicsivel, egy vékony sávban körben nagyon halványan piros a bőr, mintha ki lenne dörzsölve (nem viszket, nem fáj, nem hámlik). Ez alatt a sáv alatt pedig ki van "pikkelyesedve" a bőr, az előbbinél nagyobb területen. Mindkét terület mintha csillogna, ki lenne száradva, de nem viszket és nem fáj, nem hámlik. Bőrgyógyásznál voltam, aki ondómintát kért, amit tesztelt baktériumra és gombára. Mindkettő negatív lett. Patikában kevert Borax kenőccsel kenem azóta (egy hete, a bőrgyógyász írta fel), előtte pedig gombaellenes krémet használtam kb. 1 hónapig (Canesten, Lamisil). Egy ideje csökkent libidót tapasztalok, ez nem tudom, hogy összefüggésben lehet-e ezzel az egésszel, pár hónapja tart. Szexuális partnerem csak egy volt, és az eset idején már nem voltunk kapcsolatban egy pár hónapja. (Ezen kívül rövid a fitymafékem, de nem kóros mértékű, urológus látta. A fitymámat rendesen tisztán tartom.) Lehet, hogy ez az egész bőrelváltozás csak a duzzanat következménye? És mitől duzzadhatott fel egyáltalán, ha nem bakteriális? Lehetséges, hogy nemi betegség lenne? Köszönöm válaszát!

        Dr. Papos István válasza a pénisz témában

        A bőr a mechanikai sérüléstől is megduzzadhatott, nemi betegség nem okoz ilyen panaszokat.


        Kérdés: 2018. október 09., 20:48; Megválaszolva: 2018. október 13., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Cím! Hosszabb ideje kitapintható sebesedést, érzékenységet, esetenként vérzést és intenzív viszketést tapasztaltam a végbélnyílás és a herék között, főleg WC papír használat után. Képet készítettem róla, hogy...
        Folyamatos bal alhasi fájdalom, min. 2 hónapja mikrovér a vizeletben, mennyire normális ez? Két hónapja labor eredmény: vér és sok baktérium a vizeletben, tenyésztés sajnos nem történt. Azóta a Covid miatt nem voltam orvosnál, itthon tesztelem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos