• szemölcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Páromnak évek óta szemölcsök vannak a nemi szervén, kb 15-20éve szedtek is le neki, de azóta is elő-elő jön 1-1. Vett ACETOCAUSTIN-t, amit szokott időnként használni 1-2hétig (olyankor addig nem vagyunk együtt, azt mondja hogy olyan mintha savazná, fáj neki a "kezelés") és akkor eltűnik, majd idővel új jelenik meg. Orvostól kérdezte már, de csak annyit mondtak, hogy sok mindentől lehet. Idegesíti nagyon, de nem tudja, mit csináljon. A kérdésem az lenne hogy mi lenne a megoldás rá, illetve hogy ez rám jelenthet e problémát? Minden évben járok nőgyógyászati vizsgálatra, viszont felmerült a kérdés, hogy a "normál" rákszűrés kimutatná a HPV-t is? Vagy az külön vizsgálat lenne? Babát szeretnénk mostmár és nem tudjuk, okozhat e problémát. Párom 38éves, én 29éves vagyok, 5éve vagyunk együtt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a Hpv témában

        HPV okozta vírusos szemölcs valószínű. A HPV kimuztatására külön vizsgálat szükséges, a rákszűrés ezt nem mutatja ki. A HPV fertőzés esetleges jelenléte nem befolyásolja a gyermekvállalást.


        Kérdés: 2018. szeptember 07., 09:53; Megválaszolva: 2018. szeptember 10., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! Nagyjából egy hete, a péniszem felső részén, a makk mögött, egy duzzadt, kemény érszerű képződményt vettem észre, ami kereszt irányban húzódik, 45fokos szögben, kb 2cm hosszú, nem fáj, nem érzékeny. "Orvos válaszol"...