Húgyúti probléma: felfázás?

Tisztelt Doktor Úr, a következő problémában kérném a segítségét. 31 éves nő vagyok, krónikus betegségben nem szenvedek. Körülbelül egy héttel ezelőtt felfázásra utaló tüneteim jelentkeztek, gyakori, szinte folyamatos vizelési ingerrel és enyhe csípő érzéssel pisiléskor. A háziorvos a vizeletmintában nem talált bakteriális fertőzést. Gyógyszerként a Furocef 500 mg gyógyszert írta fel, 2*1-es dózisban. Emellé kaptam Fortedol 50 mg tablettát, amelyből 3*1-et javasolt (párhuzamosan egy epegörcs miatt is felkerestem) . A készítmények mellé 3 napig medveszőlőlevél teát és tőzegáfonyakapszulát (3*1) is használtam, valamint kamillás ülőfürdőt és napi 3 l folyadékot ittam. Sajnos 3 nap múlva sem lettem jobban, a folyamatos vizelési inger megmaradt, így elmentem a nőgyógyászhoz. Ő a Sumamed S 500 mg tablettát írta fel, és mellé a Fosfomycin Exeltis 3 mg port. A Furocef szedését ekkor orvosi javaslatra abbahagytam. Mindkettőt beszedtem két nap alatt, ahogyan az orvos javasolta. Sajnos a tünetek ezután is maradtak. Visszamentem az orvoshoz, aki vizeletmintát vett, amelyben magas fehérjeszámot állapított meg, az UH nem mutatott eltérést. Ekkor egy baktériumtenyésztésre küldött, valamint felírta a Femiflo 150 mg kapszulát. A baktériumtenyésztés eredménye két nappal az antibiot. kezelés után történt, az alábbi eredménnyel: Aerob baktérium nem tenyészett ki. A vizelet nem tartalmaz antibiotikumot, vagy egyéb, a baktériumok szaporodását gátló anyagot. A tüneteim még sajnos mindig ugyanazok, szinte állandó vizelési inger. A pisilés nem fájdalmas, azt követően van egy enyhe csípő érzés. Folyadékot továbbra is nagyobb mennyiségben (2, 5 liter) iszom és a tőzegáfonya kapszulát szedem. Urológiai vizsgálatra és a nőgyógyaszati rendelésre sajnos csak a jövő hétre kaptam időpontot. Mitévő legyek? Mi okozhatja a panaszokat? Korábban nem volt ilyen panaszom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza cystitis témában

Valószínűleg krónikus hólyaggyulladás okozhatja a panaszokat. Urológiai vizsgálat szükséges. Amennyiben a vizeletvizsgálat eredménye nem magyarázza a panaszokat, hólyagtükrözésre lehet szüksége.

Kérdés: 2017. augusztus 02., 21:34; Megválaszolva: 2017. augusztus 05., 11:45
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Folyamatos vizelési inger
Tisztelt Doktor Úr! Folyamatos vizelési ingerre Monural port, hatástalanság miatt utána Ciprinolt kaptam. Ez sem segített. Urológushoz mentem. Aznap...
Húgyuti fertőzés +Tőzegáfonya...
Üdvözlöm Kedves Dr. Nő/Úr Az 5 éves kisfiamnál nemrég húgyuti fertőzéstvállapítottak meg. A vizelet tenyésztés az e. coli baktériumot mutatta...
Mi a baj?
Tisztelt Orvosszakértő! Lassan fél éve küzdök húgyuti/nőgyógyászati problémával. Sajnos nem találják, találom rá a gyógymódot. A tünetek a...
Alhasi fájdalmak
Tisztelt doktor úr, doktornő! 3 hónapja küzdök erős alhasi fájdalommal és csíp a vizeletem. Kezeltek már húgyhólyag gyulladással, húgycső...
Klebsiella Oxytoca
Kedves Doktor Úr! Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy mit tehetek ha klebsiella oxytoca baktérium tenyészett ki a vizelet vizsgálat során? Már...