Mellékheregyulladás

Tisztelt Doktor Úr 10 hónappal ezelőtt egy nagyobb ütés érte a jobboldali herémet, az ütést követő napokban érzékenyebb volt, de különösebb fájdalmat nem éreztem, majd napokkal később egy hirtelen fajdalomra lettem figyelmes a jobb oldalon. Panaszommal urológushoz fordultam, aki mellékhere gyulladást diagnosztizált. A gyulladásra másfél hónapon keresztül különböző antibiotikumokat és gyulladáscsökkentőt szedtem (Ciprofloxacin, Augmentin, Doxyclin forte, Xefo) . A baktériumtenyésztés nem mutatott ki semmit. Az érintett oldal a mai napig sokkal érzékenyebb, folyamatos feszítő érzést érzek. Az elmúlt hónapokban több alkalommal, több urológust is felkerestem a problémámmal, akik a gyulladás helyén folyadékot éreztek, valamit egy ultrahangot is készítő orvos megállapította, hogy a jobb oldali mellékhere fej része, a balhoz képest meg van vastagodva, ki van szélesedve. Utoljára két hónappal ezelőtt voltam urológusnál, aki szintén az ott maradt vizet és a kiszélesedett mellékherét állapította meg amire először Arcoxát, majd Movalist írt fel, amitől a panaszaim nem javultak, majd elmondta, hogy az ott maradt folyadék kevés, műtéti eltávolítását indokolatlannak tarja, keressem fel, ha a folyadék felgyülemlik. Több internetes oldalon olvastam, hogy megkísérletezhető a folyadék leszívása. A kérdésem az lenne, hol végeznek az országban ilyen folyadék leszívást, esetleg tudna valakit ajánlani? A másik kérdésem, hogy mit tehetek a mellékhere kiszélesedése ellen? Aggódom, 28 éves vagyok, és több mint 10 hónapja nem múlnak panaszaim, attól tartok el fogjak távolítani a mellékherémet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Mellékhere témában

A folyadékleszívás nem segíti a gyógyulást, csak az esetleges mellékhatás kockázatát növeli (gyulladás, befertőződés)

A mellékhere kiszélesedése önmagában nem probléma, gyulladásgátló kezelés mellett a folyamat megnyugodhat.

Kérdés: 2016. november 24., 13:21; Megválaszolva: 2016. november 24., 14:40
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Mobilis képlet a herén.
Tisztelt Doktor Úr, Eddig 3x voltam urológiai kivizsgáláson. Első alkalommal 15 évesen vizsgáltak meg. Akkor minden a koromnak megfelelő volt. Aktív...
Mellek here gyulladas
Szep napot. 3 eve kivettek a jobb heremet rak miatt. Mutet utan a bal mellek herem elkezdett fajni, nem mentem el orvoshoz. 2 honap mulva elmult a fajdalom...
Here UH
Tisztelt Doktor Ùr/Doktornő! A mai napon voltam UH vizsgálaton, ahol a heréimet vizsgálták. Az UH eredménye a következő. (Húzó tompa fájdalom a...
Mellékhere
Kedves Dr úr. Panaszom 3-4 éve tart. A porblémám az lenne hogy a jobb mellékherém kb 1, 5 x nagyobb mint a bal és érzékenyebb is. Tapintásra nem...
duzzadt here
Alhasi részen kisebb fájdalmat érzek. A jobb herém mintha meg lenne duzzadva és lenne mellette egy csomó. Nyomásra fáj. Kb 4 napja érzem ezt és...