Tancstalan

2014 júniusban radikális prosztatamütéten estem át (da Vinci robotos) hisztopatologia: gleason 7 (3+4) pT3a N0 Mx L0 V0 R0 az eltávolitott nyirokmirigyekben 15 db. nincs áttét, mindent eltávolitottak amit ilyenkor szokásos, a prosztatadakanaton kívül sehol semmi probléma (műtétiszélek, uréter, stb) csonscintigráfia 2015 március NEGATIV MR 2015 december NEGATIV PSA 2014 szeptember 0, 011 de azóta emelkedik: 2015 dec 8. 0, 486, 2016 jan 18. 0, 484-ez az első minimális csökkenés az orvos aki műtött -biokémiai recidivát dognosztikál 2016 jan 23-PET CT PSMA vizsgálatot kér amit legközelebb Németországban lehet elvégezni vagy hormonterápiat javasolt. Mi lenne az ön velemenye, teljesen bizonytalan vagyok! Tisztelettel J.I.

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Egyelőre a PSA kontrollját javaslom minden egyéb kezelés illetve diagnosztikus lépés helyett. Esetleges hormonkezeléscsak konzekvens emelkedés esetén jön szóba.

Kérdés: 2016. január 28., 13:36; Megválaszolva: 2016. január 28., 19:24
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...