Magas PSA érték

Tisztelt Doktor Úr, 85 éves apósom problémájával fordulok Önhöz. Két éve 8.1 PSA értékkel rendelőintézetből kórházba utalták, ahol prosztata biopsziát akartak nála elvégezni. Ezt apósom nem vállalta, a kórházból hazaengedték. Ez évben ismét felkerestük a rendelőintézetet panaszmentesen, vizsgálat céljából. A szakorvos meg sem akarta vizsgálni, mivel annak idején nem vállalta apósom a biopsziát. Végül mégis megvizsgálta, a PSA értéke 19.2. A rendelőintézeti szakorvos ismét a biopsziát javasolta, és azt mondta, ha a biopsziát nem vállalja apósom, akkor ne is menjünk hozzá többé vizsgálatra. Ismerem a lehetséges okokat, ami a magas értéket okozhatja, de apósom hajthatatlan, nem akarja a biopsziát. Egy kérdésem van csak. Ha apósom nem végezteti el a biopsziát, akkor élete hátralévő részében valóban nincs értelme több időszakos urológiai vizsgálatnak? Tisztelettel, és köszönettel.

Dr. Papos István válasza Psa témában

Amennyiben a biopsziát nem vállaja, ūgy az ismételt psa vizsgálatoknak nincs konzekvenciája.

Kérdés: 2016. január 23., 20:37 ;Megválaszolva: 2016. január 25., 13:10
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Labor eredmény PSA
Tisztelt Doktor! A kérdésem az lenne, hogy labor vizsgálaton voltunk és a PSA eredmény magas lett. Azt mondtak, hogy prosztata betegseg van. Ez rákra...
PSA érték
Tisztelt Doktor úr! A véleményét szeretném kérni egy laborértékkel kapcsolatban. Vért vettek hogy a PSA értékeit megállapítsák. Az eredmény:...
Radikális prosztata műtét után PSA...
Radikális prosztata műtét egy éve (PSA 11, Gleason skála 5+5) után PSA érték 0, 09 volt három havonta mérve mindig 0, 09 utoljára májusban is 0...
Rossz PSA érték?
Üdvözlöm! Kérdésem a következő lenne: 2016.10.-hóban teljes prosztata eltávolításom volt. Három havonta járok járok PSA ellenőrzésre ami...
PSA radikális csökkenése
Tisztelt Főorvos Úr, PSA értékeim kb 3 éve változnak, feljebb mennek, akár 7, 8-ig, aztán lejjebb, akár 6-ig, részben Gentos szedése után....