Meddőség? Kerékpározás.

Tisztelt doktor úr! Párommal babát szeretnénk! Egy éve próbálkozunk, egyszer teherbe is esett, de sajnos spontán elvetélt! Pár napja voltam spermavizsgálaton. Az eredmény nem lett túl jó! A normál morfológia az első mintában 4% a másodikban 6% lett! A progresszív motilitás pedig 6% és 13%! Kaptam mindenféle vitamint és gyógyszert rá. 1 hónap múlva lesz kontroll spermavizsgálat. Munkámból adódóan elég sokat szoktam kerékpározni! Nyáron akár heti 200 km is! Most télen sokkal kevesebbet kb 100 km. A kérdésem az lenne hogy teljesen hagyjak fel a kerékpározással vagy csak csökkentsem le, illetve a stílust változtassam meg, pl csak úgy tekerek hogy kiállok a nyeregből. Az elmúlt pár napba csak úgy kerékpároztam hogy nem nagyon volt a fenekem a nyergen! A nyergem egyébként nagyon kényelmes soha nem volt gondom vele! Ez a rossz érték mennyiben függ a kerékpározástól?

Dr. Papos István válasza sperma témában

Nem függ össze a kerékpározással a rossz érték. A vitaminkúrát legalább 3 hónapig kell folytatni ahhoz, hogy bármiféle változás a spermaképben bekövetkezzen.

Kérdés: 2016. január 14., 08:00 ;Megválaszolva: 2016. január 14., 11:53
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kevés spermium
Tisztelt Doktor Úr! Andrológiai vizsgálat eredménye alacsony spermiumszám (12 millió) .Egyéb férfi problémám nincsen. Az orvosom Gynositol...
Miért csíp a sperma?
Üdv! Már több, mint egy éve együtt vagyunk a párommal, fogamzásgátlásra hüvelygyűrűt használok, ám eleinte óvszerrel is védekeztünk. Nem...
vprosztata és sperma
Urollogiai vizsgálat psa1.75 vizelet csepegésem volt tamsudil 04 kaptam egy dobozzal a 4.nap után nem jött közösülésnél sperma ilyen nem voltmég mi...
Lehet e gyerekem ezzel az eredménnyel
Szeretném megtudni, hogy van e esélyem gyereket nemzeni! Profertilt 2. Hónapja szedek! Spermium analizis (Zárojelben a who 5also referenciaertekeket...
Retrográd ejakuláció
Tisztelt doktor Úr! 3 hónapja kissé emelkedett koleszterin szintre (koleszterin: 6, 2, LDL: 4, 01 HDL: 1, 71) Xeter5mg. gyógyszert kezdtem szedni...