Haemophilus parainfluenzae

Kedves Doktor úr! Az ősz elején jártam bőrgyógyásznál-nemigyógyásznál herpesz miatt, amit kezeltek is, el is múlt, és az akkor a húgycsőből vett mintából haemophilus parainfluenzae tenyészett ki; más nem, minden más negatív. A haemophilus parainfluenzae ellen Avelox antibiotikumot írtak fel, majd egy pár hónap után a kontrollmintából ismét kitenyészett a haemophilus parainfluenzae. Ismét antibiotikumot javasoltak. Azt mondták, akkor lehet veszélyes, ha a baktérium tovább vándorol, pl. prosztata, stb. Azért nem tudom, mitévő legyek igazán, mert egyébként semmilyen panaszom nincs. Jelenleg medveszőlőlevél-teát iszom kúraszerűen, ami húgyúti fertőzésekre jó, antibakteriális hatású. Ön szerint milyen antibiotikummal, ha egyáltalán azzal, kellene próbálkozni? A tanácsát előre is köszönöm.

Dr. Papos István válasza húgycső témában

Nem javaslok antibiotikum kezelést. 3x1 Urzinol szedése javasolt 1 hónap múlva kontroll tenyésztés elvégzése javasolt.

Kérdés: 2016. január 09., 21:04; Megválaszolva: 2016. január 10., 09:21
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Tanácstalan vagyok.
Vizeletvisszamaradás
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, és 5-6 hónapja vizeletutócsepegést vettem észre, ez minden vizelés utánra igaz. Ma reggel viszont mikor...
Veseciszta, prosztatakő...
Tisztelt Doktor úr! A közelmúltban voltam hasi ultrahangon, ahol a vizsgálatot végző orvos az alábbit mondta: "bal oldalon a kp. harmadnak...
Fertőzésveszély
Tisztelt Doktor úr! Hamarosan húgycső szűkület vizsgálatra kell mennem. 5 éve már voltam ilyen vizsgálaton és utána meg is...
Égető érzés
Tisztelt doktor úr! A legutóbbi aktusom után 1-2nappal égető érzés jelent meg vizeléskor a húgycső végén, illetve ez később jelent volt...