heretáji ultrahang

Tisztelt Doktor úr.Szeretném ha megmagyarázná mit jelentenek és mit takarnak ezek a kifejezések.Variációs transtesticuláris érpár látható, 3mmm-es custosus képlet látszik, a fej-test határán 6mm, a test 4mm vastagságú, végig echoszegényebb, fellazult szerkezetü, vékony tubuláris képleteket tartalmaz. Mérsékelt kiterjedésben kissé vastagabb vénák láthatók 3mm, egyértelmű reflux nem provokálható. Az átlagosnál tágabb circumflexa ér azonositható, melyben artériás áramlás mutatható ki.Ondóúti obstrukciora jellemző mellékhere képlet. A jobb oldalon a ductus deferens is kissé tágabb tünik lumene külön ábrázolható. Mi okozza ezeket, mi a probléma. A diagnózis. Mit javasol mit tegyünk.Öszinte válaszát várom.Tisztelettel egy nagyon aggódó édesanya.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Here témában

A transztesticularis érpár egy anatómiai variáció, nem kóros. A mellékhere kiszélesedése lehet lezajlott gyulladás jele, a cysták ártalmatlan képletek. A tágabb vénák varicokelenek felelnek, meg, mely szintén ártalmatlan elváltozás.

Nem tudom milyen panaszok miatt történt a vizsgálat.

Kérdés: 2016. január 07., 11:42; Megválaszolva: 2016. január 07., 13:05
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Megduzzadt herezacskó
Fáj a jobb herém
Üdvözletem Doktor Úr! Egy 18 éves fiatalember vagyok,egy kérdésem lenne illetve a panaszom. Tegnap este arra keltem fel nyomja valami a jobb herém és...
Jobb (mellék) herén 7-8mm...
Tisztelt Doktor Úr! A jobb herém hátsó felső részében, gondolom a mellékherémen van egy érzetre 7-8 mm nagyságú „mogyoró” formájú valami....
kezeletlen vízsérv
Jó napot kívánok! A kisfiammal (novemben tölti be a 6. életévét) kapcsolatban lenne kérdésem. 2020 márciusban vettük észre hogy a jobb oldali...
Torsio Testis
Tisztelt Doktor Úr! Hónapokon keresztül állt fent torsio testis. A coronavirus miatt nem műtötték meg. Manualis detorquatio-t hajtottam végre...