Célszerű-e TURP műtét

Tisztelt Doktor Úr köszönöm gyors válaszát de a következőre volnék kíváncsi a műtét mennyiben gyorsítja az áttétek kialakulását? Gondolok a jelentös vérzésre a rákos sejtek lefaragására és a valószínű esetleg tartós vizeletcsepegésre. A vérzés miatt esetleg fellépő veseelégtelenségre.Várom megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza TURP témában

Nem befolyásolja az áttétek kialakulását, azaz nem gyorsítja. A műtét közben az esetleges vérzés jól kontrollálható. A vizeletcsepegés ritkán előforduló szövődmény.

Kérdés: 2016. január 05., 18:18; Megválaszolva: 2016. január 05., 23:12
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
TURP műtét után
Tisztelt Doktor Úr! Ez év márciusában TURP műtétem volt. Május elején kezdem herefájdalmakat érezni, főleg a jobb oldalon. Természetesen...
TURP MŰTÉT
Tisztelt Doktor Úr! Ajánlott-e elvégeztetni a TURP műtétet 60x53mm-es hólyagba bedomborodó prosztata esetén. PSA éték 1 évi Duodart szedése...
TUIP, TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr! Jövőhónapban egy TUIP, TURP műtéten fogok átesni, mert húgyhólyag nyaki szűkületem van, a műtét után 6 hét a teljes...
TURP műtét carcinóma esetén
Tisztelt Doktor Úr a kérdésem milyen mellékhatások lehetnek TURP műtét esetén rosszindulatú megbetegedésnél? A másik biopszia eredménynél csak a...
Érdemes-e TURP műtét alkalmazása
Tisztelt Doktor Úr elnézését kérem, hogy ismét igénybe veszem idejét. A kérdésem egyrészt a következő a biopszia eredménye 10 mintavételből...