Hólyagprobléma?

Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja gyakran támad olyan érzésem, mintha a vizelet így hirtelen meg akarna indulni. Meg tudom fékezni, és nem is kell utána egyből mennem a wc-re, de néha előfordul ilyenkor, hogy 1-2 csepp azért távozik. Ez az inger néha akkor is megjelenik, ha egy helyben ülök, de ha hirtelen állok fel, vagy ha a biciklivel egy bukkanón hajtok át, szintén tapasztalható, igaz nem állandó jelleggel. A vizeletürítés egyébként nem probléma, szépen folyamatosan jön, bár megesik, hogy miután alaposan csepegtettem, még néhány csepp az alsónadrágban köt ki. És elég sokszor is ürítek egy nap, 10-11 alkalommal. Az éjszakákat végig alszom, csak néha kell wc-re mennem hajnal tájt. Egyébként 27 éves vagyok, heti 2-3 alkalommal sportolok, odafigyelek az étrendemre 2-2, 5 liter folyadékot iszom egy nap. Vérnyomás csökkentőt viszont szedek Ramipril-t. Van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma? Illetve, ha vizsgálatra kell mennem, ott mire számítsak? Kissé ódzkodom a dologtól.:) Válaszát előre is köszönöm. Minden jót!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza hólyag témában

Mindenképpen javasolt urológiai vizsgálat, melynek kapcsán általános fizikális vizsgálaton kívül vizeletvizsgálat és hasi ultrahangvizsgálat elvégzése indokolt. Ezt követően lehet megmondani, hogy mi a tünetek oka.

Kérdés: 2015. december 28., 10:02; Megválaszolva: 2015. december 28., 19:40
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Vizelesi gondok
Rettenetesen faj a vesem. Fel orankent vizelesi ingerrel jarok a vecere. De csak 1-2 csepp jon. Es ugy erzem szetfeszit a hugyhojagom es pisilni kell de nem...
Urologia
Tisztelt Doktor úr! 3 éve használok állandó katéter mivel mozgássérült vagyok. Egy katéter cserénél egy Klebsiella pneumoniae baktériummal...
Égő - csípő érzés
Tisztelt Doktor Úr! Kamasz gyermekem, égő-csípő fájdalomra (hasonló mind felfázás esetén) panaszkodik a hímvesszőjében, amit közvetlenül...
Katéter elhagyási probléma
Kedves Doktor Úr, Édesapámnak szívritmus zavara volt, 2 hete felgyült a víz mindenütt, nagyon nehezen lélegzett. Sürgősen egyik kórházba került....
Húgyhólyag
Tisztelt Doktor Úr! Voltam urológusnál de ő csak a kezembe adta a leletet és mondta hogy jelenjek meg a következő vizsgálatnál, de az csak egy...