Hálóbeültetés

Egy újabb kérdésem lenne a hálóbeültetéssel kapcsolatosan: Ha már egyszer hálót építettek be hólyagsérv miatt, sikertelenül ezt meg lehet-e ismételni, azaz egymásra lehet-e építeni két hálót? Egyiket hüvelyi úton, a másikat pedig hasi laparoszkópos megoldással? Mi a különbség a V511P-4C 5x11 cm és az RCV511 5x11 cm háló között? Azonos-e a TOT szalag és van-e olyan, hogy TOT háló, melyik milyen esetben kerül felhasználásra?

Dr. Papos István válasza Tot témában

Nem lehet egymásra építeni a hálókat, a korábbi hálót el kell távolítani. Van TOT szalag, melyet vizeletinkontinencia esetén alkalmaznak, a TOT háló akkor kerül alkalmazásra, ha egyidejűleg hólyagsérv is van. A hálók között vastagságukban illetve minőségükben van különbség.

Megválaszolva: 2015. szeptember 14.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

TOT szalag műtét után katéter
Üdvözlöm! Március 5-én TOT műtétem volt. Aznap este kivették a katétert. Még utána tudtam is vizeletet üríteni. Másnap reggel hazajöhettem. Műtét után...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...
Krónikus prosztatitisz utóhatása
Tisztelt Doktor Úr! 2006 és 2017 között krónikus prosztatitisszel kezeltek. Mindig streptococcus alfa haemolizáló tenyészett ki masszátumból, masszírozás...
16 hós kisfiú herevízsérv
Üdvözlöm! 16 hós kisfiamnál 1 éves korában észleltük a heréjén az "elváltozást". Akkor a gyermekorvosunk kérte, hogy a biztonság kedvéért nézessük meg...
Azoospermia
Tisztelt Doktor Úr! Feleségemmel a második lombikprogramba kezdünk neki. Az első lombik előtti spermiumvizsgálatok az alábbi eredménnyel zárultak:...