Vesesüllyedés

Tisztelt Doktor Úr! Szombat este kezdődött a menstruációm, hétfőn észrevettem, hogy véres a vizeletem, s ez most a mai napig fennáll (szerda) , de nem minden vizeletürítésnél, viszont van amikor darabos vér is van benne. Jelenleg a menstruációmból már csak barna hüvelyi folyásom van. A fogamzásgátlót kb. egy hónapja hagytam abba, közel 10 évnyi szedés után. Pici csípő égést érzek vizeléskor, de kb. két hete volt 1-2 nap, amikor nagyon fájt a vizelés. Vizeletürítés nem tudom mennyire számít gyakorinak, ha kb. fél óránként-óránkét wc-re kell mennem. De megmondom őszintén, hogy én alapból nagyon kevés folyadékot fogyasztok, viszont most a nagy melegekben jóval többet iszok, s ez talán betudható annak is. Ma elmentem orvoshoz, ahol a vér egyértelműen kimutatható volt, genny s más eltérés nem. Az ultrahang vizsgálat után a következő diagnózist kaptam: jobb oldalon jelentős ptosis, a vese gyakorlatilag a nagyerek kereszteződésének magasságáig lóg le, de kő vagy üregrendszeri tágulat nincs. Hólyag vizelettel jól feltágult, benne intraluminális képlet nincs. Nőgyógyászhoz küldtek el, s felírt Dicynone 250 mg tablettát és egy hónap múlva kontrollt javasolt a Doktor Úr. Megmondom őszintén nagyon meg vagyok ijedve. Túlságosan konkrét dolgokat nem mondott az orvos, így azt sem tudom, hogy mennyire veszélyes ez a helyzet, valóban szüksége-e műtét? Esetleg előfordulhat hogy még menstruációs vér van a vizeletemben? Ez velemszületett rendellenesség vagy folyamatosan alakult ki? Olvastam, hogy köze lehet a testsúlyhoz is. 159 cm vagyok és kb. 50-51 kg, de ennyi mostanában lettem, az elmúlt egy évben voltam 46 kg is. Válaszait előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Viki

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza vesesüllyedés témában

Előfordulhat, hogy menstruációból származó vér van a vizeletében, de mindenképpen javasolt részletes vizeletvizsgálat elvégzėse.

A vesesüllyedés csak akkor igényel beavatkozást, ha az panaszokat okoz.

Kérdés: 2015. augusztus 12., 14:09; Megválaszolva: 2015. augusztus 14., 12:03
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.