Here visszértágulat

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 5 évvel ezelőtt műtöttek here visszértágulattal. Laparoscopos műtét volt. A műtét után se éreztem, hogy a csomó kisebb lett a herezacskómban, de a doktor úr azt mondta, hogy ez normális. Természetesen még mindig nagy a csomó. Ez jelenthet gondot a termékenységemre nézve? Lehetséges, hogy ismételni kell a műtétet? Illetve így, hogy 5 éve volt műtétem lehetséges, hogy azóta károsodtak a herék? Természetesen majd szeretnék vizsgálatra menni, de most nincs erre lehetőségem és addig szeretnék érdeklődni, hogy mennyire kell aggódnom. Nem mostanában tervezek gyereket, de nem szeretném ha károsodna a here és később emiatt nem lehetne gyerekem. Azért jutott eszembe pont most, mert egy másik betegségemre felirtak egy gyógyszert, aminek a betegtájékoztatójában volt, hogy a szedés után még 2-3 hónapig terméketlen lehetek. Lényegében csak aggódok, hogy később lehet-e gyerekem, és hogy mennyire lehetek nyugodt 5 évvel a műtét után, vagy mennyire kell sürgetnem a vizsgálatokat. Köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza here visszér tágulat témában

Nem jelent gondot, hiszen a csomót nem, csak a visszér utánpótlását szüntette meg a műtét.

ha panasz nincs, akkor nem kell ismételni a műtétet.

Panaszok esetén kontroll javasolt.

Kérdés: 2015. július 16., 17:28; Megválaszolva: 2015. július 21., 16:17
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Véres váladék a vizeletben?
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?