Műtét? Sugár? Hormonkezelés? Merre haladjak?

Tisztelt Doktor Úr! Már háromszor kaptam Öntől választ. Újabb fejlemény Prosztata MR. Vélemény: TUR utáni állapot. Tu.prostatae, amely a morphológiát tekintve többgócú. Tokon túli terjedés, vesicula seminalis és rectumra történő terjedése valószínűsíthető. A jobb parailiacalis nyirokcsomó felveti secunder folyamat lehetőségét. Ezek után kell még biopszia? Van jelentősége? Vagy műttessem meg magam? Radikális prosztataeltávolítás? (Nem szeretném! ) A neten olvastam a prosztatarák kezelésére való új készítményről, új hormonkezelési lehetőségről. Új innovatív gyógyszert törzskönyveztetett az Európai Unió. Az injekció a tesztoszteron szintjének azonnali csökkentését és alacsony szinten tartását eredményezi. Ez az esetemben járható lenne? Tiszteletteljes köszönettel: Roland

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Prosztatatumor témában

Nem emlékszem, hogy van-e szövettani eredmény, ha nincs, akkor kell biopsia. Ha van, és carcinomát igazolt, akkor hormonkezelés és besugárzás javasolt.

Kérdés: 2015. március 23., 17:36; Megválaszolva: 2015. március 23., 21:17
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés