Elhúzódó prostatitis?

Tisztelt Doktor úr! Az év elején kezdődött egy derékfájás, medence környéki fájdalommal, majd a fájdalom "bent" a medencémben is felerősödött. Elmentem urológiára, ahol a vizsgálatok után a következőket írta az orvosom a leletre: vese norm helyzetű és parenclyma vastagságú pangás, kőreflex nélkül. Hólyag kp telt, ép kontúrú. Prosztata homogén echogenitású 3x3 cm. Gát, here ép. A háziorvosom elküldött még reumatológiára, ahol a meglévő gerincferdülésemen kívül nem állapítottak meg semmi kórosat. Az első urológiai vizsgálat óta 3 hét telt el, azóta szedem a gyógyszereket. Az orvosom azt mondta, hogy még egy hónapig szedjem őket (antibiotikum kivételével) . A deréktáji és prosztata fájdalmam nem akar múlni (ülés, fekvés nem jó neki, ha mozgok akkor egy kicsit elviselhetőbb) . Két tünetem jelentkezett ezeken kívül: gyakori orrvérzés, illetve nehéz orgazmus. Ezeket okozhatta valamelyik gyógyszer? Ha igen akkor hagyjam abba? Fő kérdésem az, hogy normális, hogy ennyi idő alatt nem észlelek javulást? Illetve nagyon félek a prosztata daganattól. A fentiek alapján okozhatja ez a tüneteket? Van az adott gyógyszereken kívül bármi módja, hogy elősegítsem a gyógyulást? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Prosztata témában

A prosztatadaganat és a prosztatagyulladás kôzött semmiféle összefüggés nincs. Az ejakulációs zavart okozhatja a Tanyz Eras. A javulás hosszabb időt vehet igénybe.

Kérdés: 2015. március 20., 16:54; Megválaszolva: 2015. március 21., 09:24
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés