• Felfázásos tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapja küzdök felfázásos panaszokkal. Gyakran kell pisilnem, és minden alkalommal csípő, égő érzés kíséri a vizeletürítést. Hasi ultrahang során nem találtak semmit. Minden vizeletmintám steril volt, sokáig antibiotikummal kezeltek, de nem használt. Nőgyógyászom legutóbb Saccharomyces cerevisiae gombát diagnosztizált hüvelykenetből, a leletre az volt ráírva, hogy "sok telep". Kérdésem az lenne, hogy ez a gomba okozhatja-e urológiai panaszaimat? Amennyiben nem ez okozza, milyen vizsgálatot ajánlana a továbbiakban? Cisztoszkópiát, kismedencei CT-t érdemes csináltatni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a Gomba témában

        Nőgyógyászati gombás fertőzés okozhat hasonló panaszokat. Javasolt a megfelelő kezelést követően kontroll tenyésztés elvégzése.


        Kérdés: 2015. március 15., 21:10; Megválaszolva: 2015. március 15., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: