születésnél nem szállt le a here

Tisztelt Doktornő! Kisfiam most 9 hónapos (egy hónappal korábban született a tervezettnél) , sajnos a jobb heréje nem szállt le. 1 hónapos korábban volt ultrahang vizsgálat, a két here mérete megegyezett, de a jobb oldalit a lágyéknál találták. Jelenleg újabb ultrahang vizsgálatot ajánlottak, azután sajnos megoszlanak a vélemények. Egyik orvos véleménye szerint már műteni kellene, a másik szerint még várjunk, ill. hormonkezelést javasolnak először, hogy hátha az megoldaná a problémát. Nyilván a hormonkezelés külsőleg nem jár akkora beavatkozással, mint egy műtét. Kérdésem az lenne, hogy a hormonkezelésnek van-e valamilyen mellékhatása, illetve hosszú távon van-e valami következménye. Tudom, hogy a hormonkezelés sem 100%, hogy meghozná a kívánt eredményt, de ha ennek semmilyen hátránya nincs, akkor mégis inkább ezt választanám. Tudna abban segíteni, hogy mit tartalmaz az ilyenkor használatos hormonkészítmény? Illetve, hogy Ön ezt, vagy a műtétet javasolná inkább? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza here témában

Még ráér a kezeléssel az első életév végéig még van esély a here leszállására. A hormonkezelés esetén kb. 50% esély van a here leszállására, de károsíthatja a csírasejteket, ezért ma már nem ajánlják. Megoldás a here műtéti úton történő lehozatala a herezacskóba.

Kérdés: 2015. március 11., 14:21; Megválaszolva: 2015. március 16., 22:52
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Megduzzadt herezacskó
Fáj a jobb herém
Üdvözletem Doktor Úr! Egy 18 éves fiatalember vagyok,egy kérdésem lenne illetve a panaszom. Tegnap este arra keltem fel nyomja valami a jobb herém és...
Jobb (mellék) herén 7-8mm...
Tisztelt Doktor Úr! A jobb herém hátsó felső részében, gondolom a mellékherémen van egy érzetre 7-8 mm nagyságú „mogyoró” formájú valami....
kezeletlen vízsérv
Jó napot kívánok! A kisfiammal (novemben tölti be a 6. életévét) kapcsolatban lenne kérdésem. 2020 márciusban vettük észre hogy a jobb oldali...
Torsio Testis
Tisztelt Doktor Úr! Hónapokon keresztül állt fent torsio testis. A coronavirus miatt nem műtötték meg. Manualis detorquatio-t hajtottam végre...