azoospermia

Kedves Doktorúr, Szeretnék a magánrendelésén megjelenni de elötte volna egypár kérdésem hogy tisztába rakjam a dolgokat magamban. 2 éve volt egy herebiopsziám ahol megállapitották hogy a jobb oldalon sertoli cell only szindróma és károsodott területek a bal oldalon pedig sertoli cell only szindroma de 8-10 tubulusban teljes kiérés látszik, megtartott spermatidákkal melyek környezetében athrophiás tubulusok is mutatkoznak. Szóval csak icsi-vel lehet gyermekem. Angliában élek és itt csinálnának biopsziát fagyasztással de én otthon is szeretnék a biztonság kedvéért. Van e értelme annak hogy mintkét heréböl vegyenek mintát és mennyire károsodna a hereszövet a sok mintavételezés miatt? mennyi idönek kellene eltelnie a biopsziák között? Van e rá esély hogy a fagysztott mintát le lehessen tesztelni hogy olvasztás után a spermiumok életképesek lesznek -e Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza here témában

A síma herebiopsziának nincs sok értelme, a mikroszkóp alatt végzett un.mcroTESE eljárás kapcsán azokat a tubulusokat lehet megtalálni, melyekben van spermium.

Kérdés: 2015. február 26., 19:12; Megválaszolva: 2015. március 01., 16:26
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.