Milyen gyakran lehet prosztata biopsziát végezni

1 éve kezdtem el járni urológushoz gyakori vizeletürítési problémával. A vérvétel magas 7, illetve 9-es Psa eredményt mutatott. Júliusban végeztek először mintavételt, ami nem mutatott ki rosszindulatú daganatot. Azóta rendszeresen ellenőrzik a PSA értéket. Sajnos az továbbra sem csökken 7.7 alá. Egy másik orvos megismételte a szövettani vizsgálatot. Másnap telefonált az orvos, hogy nem sikerült, mert véletlenül lejárt szavatosságú eszközt (vagy szert használtak) , ezért 1-2 héten belül megismétli a mintavételt. Kérdésem a következő: Mennyire káros ha fél éven belül 3-szor végeznek prosztata biopsziát? Ha már megszüntek a tüneteim, akkor mennyire fontos, hogy 7.7-es PSA miatt végezzenek biopsziát. Válaszát előre is köszönjük!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Prosztata témában

Nem káros az ismételt biopsia. Az emelkedett PSA érték felveti prosztatatumor lehetőségét, emiatt kell mintavétel.

Kérdés: 2015. február 19., 20:11; Megválaszolva: 2015. február 20., 12:12
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés