puffasztott rizs nagyságú foszfátkő van az uréteremben

Tisztelt Web orvos! 10 napja mutatta ki a röntgen, hogy puffasztott rizs nagyságú foszfátkő (előző kő analizise alapján) van az uréteremben! Az urológus orvos a szakrendelésen Rovatinex, No-spa-t, bőséges folyadék fogyasztást rendelt és egy hét múlva kontrollt. Sajnos a kontroll elmaradt, mert az urológus orvosom megbetegedett és csak két hét múlva lesz újra. Fájdalmat nem okoz a kő, csak egy enyhe nyomást érzek időnként. Egyik kérdésem az, hogy várjak-e a doktor úrra? Árt-e ez a várakozás? Növekedik-e a kő az uréterben? Esetleg lehet-e oldani? Hallottam, hogy a BLEMAREN N pezsgőtabletta oldja? Mit javasol Ön? Mit tegyek? köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza a ureter kő témában

Ha nincs panasz, akkor nyugodtan várhat. Az ureterben nem növekszik a kő ilyen rövid idő alatt. Nem lehet oldani.

Kérdés: 2014. április 27., 18:09; Megválaszolva: 2014. április 28., 21:08
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?