Hólyagtükrözés után antibiotikum?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Hasi ultrahangon láttak valamilyen eltérést a hólyagom falán, ezért az urológián hólyagtükrözést végeztek. A vizsgálat eredménye teljesen negatív lett. Nincsenek fertőzésre utaló tüneteim, általános labor (vér és t.vizelet) negatív. Az urológus a vizsgálat miatt Ciprinolt írt fel (2*1) . Sajnos elmulasztottam rákérdezni, hogy miért. Van egy 2 éves gyermekem, aki egyszer még szopik hajnalban. Emiatt és a leírt mellékhatások miatt érdeklődöm, hogy mindenképp szükséges-e. Köszönettel, SÉ

Dr. Papos István válasza hólyagtükrözés témában

Hólyagtükrözés után, ha nincs gyulladás, nem szükséges antibiotikum.

Kérdés: 2014. február 12., 06:16; Megválaszolva: 2014. február 14., 00:59
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Tükrözés
Azt szeretném kérdezni, hogy hólyagtükrözést elvégzik-e menstruáció alatt?
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...