• Nephrológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Napot! Tisztelt Doktor Úr/Nő A legutolsó leleten ez áll: A bal oldalon a malrotalt helyzetű vese miatti ureter megtöretés következménye lehet a tágabb pyleon. Vélemény: Kétoldali, hullámzó, dominálóan bal oldali pyelectasia hátterében a forgásában elmaradt vese extrarenális pyelonja a döntő, melyhez ureter megtöretés is hozzájárulhat. UH-os nyomon követés mindenképpen indokolt. A legutolsó vizelet vizsgálat 1-2 vesehámsejtet mutatott. Azt szeretném kérdezni, hogy az ureter megtöretés mit jelent?

        Dr. Papos István válasza a húgyvezeték témában

        A vese süllyedt helyzeténél fogva a vesemedence-vesevezeték határán a vesevezeték megtörik, és ezáltal a vizelet lefolyása akadályozottá válik.


        Kérdés: 2013. szeptember 19., 16:26; Megválaszolva: 2013. október 02., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: