rosszindulatú húgyhólyag tumor

Tisztelt Doktor úr! 5 év alatt, már négy alka-lommal TUR.műtétem volt. A szövettan az elsőnél papilláris carciómát állapított meg és ezt G2 és pT. jelöléssel látta el. A második nem volt gradálható, Gx és pTa, a harmadik műtét mintája sem volt gradálható. A negyedik műtét/ 2013.03.-hó/ Low grade és pT1 et igazolt.Sajnos a PSA. értéke 4 -ről 5, 85 -re változott és fájdalmas vizeléseim vannak. Az új kezelő orvosom prosztata biopsziát, valamint utóretesetio-t javasol hólyag biopsziával. Az a kérdésem, hogy a tumor mélységének, terjedelmének, és az áttét meghatározásához, nem kellene e ezt megelőzően képalkotó vizsgálatot kérni? Szíves tájékoztatását előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza hólyag tumor témában

A tumor mélységét, azaz, hogy érinti-e az izomréteget, csak ismételt reszekcióval lehet megállapítani.

Természetesen az áttétek kizárásához képalkotó vizsgálatok szüksêgesek.

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2013. április 02., 10:44; Megválaszolva: 2013. április 03., 08:37
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.