laparoszkópia

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves katonatiszt vagyok. Kb. 2 évvel ezelőtt, az alkalmassági vizsgálatom során fedezték fel, hogy bal oldali herevisszér tágulatom van. Felkerestem akkor egy urológust az ÁEK-ben aki azt mondta, nem annyira drasztikus a helyzet és nem is nagyon érzi. Én viszont már akkor is ki tudtam tapintani, csak addig nem tudtam mit kell nézni. Ha fekszem nem érezni semmit, de ha ülök, állok, vagy edzek akkor megvastagodik az ér és "göröngyös, girbe-gurba" tapintásúvá válik. Néha fáj is. Akkor a doktor úr azt mondta, ha kérem megműt, de nem hiszem, hogy ezt egy pénzügyi tisztnek kellene eldönteni egy urológus helyett. A kérdésem a következő. Olvastam, hogy létezik laparaszkópiás műtéti eljárás is a problémámra és ez kevesebb szövődménnyel jár és gyorsabb felépüléssel. Lehetséges ezt kérni, vagy minden képen fentebb egy vágás segítségével és funikulus kiemelésével történhet a dolog? Laparoszkópiát csak úgy végeznek ha valami nagyon speciális eset van vagy egyéni úton, magánorvosi úton oldom meg? Nagyon félek a szövődményektől. Több helyen olvastam, hogy több hétig, hónapig, van akinek évekig herefájdalmai lesznek....olyan fórum is akad ahol a hozzászóló impotenciában szenved az óta és ennek köszönhetően depressziós lett. Nem szeretném ha egy, sok helyen jelentéktelennek beállított műtét folytán a szexuális életemmel komoly gondok lennének. Nagyon félek az ilyen téren kialakuló problémáktól. Aktívan sporotlok, futok, úszok, konditerembe is járok...ezekről sem szeretnék lemondani. Milyen szövődményektől kell tartanom a véleménye szerint?

Dr. Papos István válasza műtét témában

A laparoszkópos műtétnél jobb a hagyományos műtét, mert ilyenkor az esetleges kollateralis ereket is el lehet látni.

Kérdés: 2013. január 04., 16:05 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 21:58
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Műtét után
Ma reggel megtörtént a fitymafék eltávolítása és hazafelé úton még pár kérdés megfogalmazódott bennem. Naponta hányszor és mennyi időre kell a...
Prosztata/ TURP/ műtét...
Tisztelt Doktor Úr. Gyakori vizelési panasz miatt, műtöttek 2014.04.01-én, de műtét alatt rosszúl lettem és e miatt leállították a műtétet.E...
Rövid fitymafék műtét
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a rövid fitymafék szikével való történő meghosszabbítása vagy eltávolítása hogyan zajlik?...
fitymafékműtét
Fitymafék körülbelül 12 éves koromban részlegesen megszakadt. Akkor vérzett de hamar el tudtam állítani. Ezután 15 éves koromban megműtötték....
Húgycső candyloma kezelése
Kedves Válaszoló, Körülbelül 1 éve egy kinövés-szerűség jelent meg a nemiszervem felett, kezdetben csak szőrtüszőgyulladásnak véltem majd...