Hólyaghurut gyulladás - baktériumok nélkül?

Tisztelt Doktornő/Úr! Kétkeresztes gennyes vizelet miatt az urológus Ciprinol tablettát írt fel, ami feltehetőleg a bélflórámat megtámadta, mert azóta bélproblémáim, székletűrítési zavaraim is vannak, és a hólyag és deréktáji fájdalmak sem szűntek meg, inkább fokozódtak. A laborlelet viszont makulátlan vizeletet mutatott, így az orvos kizárta a hólyaghurutot, és vizelettenyésztést sem kért. Lehetséges, hogy bakteriális fertőzés ennek ellenére fennáll? Érdemes lenne mégiscsak megcsináltatni a tenyésztést? Ezt háziorvostól is lehet kérni? A bélflóra helyreállítására elkezdtem probiotikumot (JutaVit) szedni, kerülöm a savas ételeket és figyelek a rostban gazdag táplálkozásra. Ha esetleg gombás lerakódás van a hólyagban, azt milyen vizsgálattal lehet kideríteni? Elég lehet a probiotikum a gombák kiírtására? Segítő válaszát előre köszönöm.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hasi témában

Kedves Kérdező!

A szokásos vizelet üledék vizsgálattal ki lehet mutatni a vizeletből a baktériumokat és a gombákat is. Nem írja, hogy a negatív vizelet lelet a Ciprinol beszedése előtt vagy utána készült. Nőknél csak a katéterrel vett vizeletminta vizsgálata ad megbízható eredményt, mivel hüvelyváladék bőségesen keveredhet a vizelethez. Alhasi fájdalmak esetén mindenképpen érdemes nőgyógyászati vizsgálaton is részt vennie, nőgyógyászati fertőzés is okozhatja panaszait. A bélflóra helyreállítására megfelelő eljárást választott.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. december 01., 12:12 ;Megválaszolva: 2012. december 04., 08:15
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom