Prosztata daganat

Tiszteletteljes kérdésem az lenn, hogy mi az oka annak egy radikális prosztata eltávolítás után a PSA érték nem a 0 tartomány felé mutat hanem a műtét előtti érték dupláját mutatja (műtét előtti PSA érték 71 műtét utáni PSA érték 135. Azzal tisztában vagyok, hogy a PSA érték szervspecifikus, akkor netán maradhatott vissza prosztata maradvány? Vagy mi lehet ennek a hihetetlenül nagy eltérésnek a hátterében. Csont áttétet az izotópos vizsgálat ne mutatott ki. Mr vizsgálatnál a medencében mindkét oldalon cystosus képlet látható. A MR vizsgálat vélemény: A cystosus képletek necroticus centrumú nyirokcsomóknak megfelelnek. Az obturátor izomban lévő folyamat tisztázása javasolt. A prosztata bal oldalán volt a daganat. Arra lennék kíváncsi mik az esélyeim, valamint a véleményére. Tisztelettel Oláh Imre

Dr. Papos István válasza prosztataműtét után témában

Tisztelt Uram!

Az adatok alapján a prosztata nem lett (nem lehetett) maradéktalanul eltávolítva, vagy azóta kiújult a betegség!

Mindenképp kiegészítő kezelésre van szükség!

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2012. november 25., 10:29; Megválaszolva: 2012. november 26., 20:18
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó