Mi a teendő?

2 hónapja szedem a Duodart nevű gyógyszert. Szeretkezés közben óvszert használtunk, de sajnos az óvszer kiszakadt.De a barátnőm még nem szült, és mekkora az esélye annak, hogy a magzat "ha véletlenül teherbe esne" fejlődése rendellenes lesz-e? A tájékoztatóban ez van írva: "" Duodart-ot szedő férfiak ondójában találtak dutaszteridet. Amennyiben a partnere terhes vagy terhes lehet, nem szabad, hogy érintkezzen az Ön ondójával, mivel a dutaszterid befolyásolhatja a fiúmagzat normális fejlődését"" Köszönettel a megnyugtató válaszára várva.

Dr. Merth Gábor válasza dutaszterid és terhesség témában

Kedves Kérdező!

Tekintettel ilyen jellegű humán-farmakológiai vizsgálatokat nem végeztek (elenyésző mennyiségű hatóanyagot tartalmaz az ondó) , csak azt tudom mondani, hogy az állatkísérletekben terhes állatoknak adott gysz hatóanyag adásakor a magzatok nem károsodtak.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 18:14 ;Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 20:48
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom