vizelési panaszok

Tisztelt Szakértő! Régebben is voltak vizelési panaszaim, mire kipróbáltam a Prostamol-t és bár kevesebbszer nem kellett mennem a mellékhelyiségbe, valamelyest javított a helyzeten. Mostanában azonban ismételten előjött a probléma, többszörösen is: gyakori vizelés, szakaszosan, néha erőlködésre, illetve nyomást érzek az alhasi tájékon, és ha felállok, néha be is szúr. Mivel gépkocsivezető vagyok, fokozatosan ülőhelyzetben vagyok, ami még gondolom rátesz egy lapáttal a dologra. A kérdésem arra irányulna, hogy érdemes-e megpróbálnom a Saballo-t, vagy teljesen ugyanaz, mint a Prostamol? Illetve, hogy sürgősen forduljak-e urológushoz, vagy esetleg a háziorvos is tudna erre valami antibiotikumot Írni? (nagyon keveset vagyok itthon, így nehéz akár időpontra is mennem valahova) Mennyire lehet súlyos? Nem fáj, és nem is véres a vizelet, csak elég kellemetlen ez az egész számomra. Várom mielőbbi válaszát és maradok tisztelettel: egy sofőr

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves Kérdező!

40 évesen a prosztata megnagyobbodás okozta vizelési zavar még nem jellemző állapot, sokkal inkább egyéb prosztata betegség (pl. gyulladásos kórképek) , melyeket viszont igazolni, vagy elvetni kell. Ilyen helyzetekben pl. a tökmag/fűrészpálma kivonatok nem fognak javítani jelentősen panaszain. Emiatt az lenne a legjobb megoldás, ha felkeresne egy urológus szakorvost, aki egy vizsgálat során kizárja, megerősíti a gondolatsorom. Antibiotikumot meg "csak úgy" ne szedjen, mert az nem túl "szerencsés" dolog!

Az biztos, hogy nem halálos kórképben szenved, de a panaszai jelen esetben maguktól nem fognak elmúlni, ez is szinte biztos.

Kérdés: 2012. július 20., 11:17; Megválaszolva: 2012. július 24., 20:01
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés