vese polip műtése

Tisztelt Főorvos Úr/Úrhölgy! Egyéb okból végrehajtott kontrasztos CT vizsgálat a jobboldali vesémben mintegy 12 mm-es polipot fedezett fel. Kérdésem arra irányul, hogy az ilyen vese polip rosszindulatú tumorrá tud-e, illetve szokott-e válni? Másik kérdésem, hogy nem kockázatos-e a vese polip műtéti eltávolítása az én koromban? Egy ilyen polip műtéti eltávolítása nem csak az egész vese eltávolításával lehetséges, vagy önállóan is eltávolítható a polip a nyeléről, úgy hogy a vese továbbra is működőképes marad? Szíves válaszükat előre is tisztelettel megköszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza vesebetegség témában

A CT csak morfológiai eredménnyel szolgál, a szövettanról nem ad felvilágosítást, ezért a polipoid képlet jó- vagy rosszindulatúságát nem lehet egyértelműen megmondani ez alapján. A műtéti kockázat az ön általános állapotától függ, nagyon sokan jól viselik a műtéteket ebben a korban, ha az általános állapotuk jó. A polip elhelyezkedésétől függ a műtéti technika.

Kérdés: 2012. június 13., 18:40; Megválaszolva: 2012. július 04., 17:03
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés