Fitymaszűkület vagy nem?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 20 éves férfi vagyok és az iránt szeretnék érdeklődni, hogy fitymaszűkületem van-e vagy sem. A péniszemen a fityma teljes része megtalálható. Ernyedt/lankadt állapotában a fitymám teljesen visszatudom húzni a makk mögé, amit tisztálkodáskor meg is szoktam tenni. Merev állapotában viszont a fityma nem jön hátra, csak annyira, hogy a húgycső nyílása látszódik. Voltam már orvosnál urológián, aki phimosist állapított meg és azt mondta, hogy "ezt mihamarabb körülmetéli." Kért egy vérvételt és egy vizeletmintát is. Mind a kettőt megcsináltam, az eredmény megjött. Viszont a műtétre nem mentem el. Próbáltam utána olvasni ennek és kapcsolatot felvenni hasonló vagy ugyanazzal a problémával küzdő emberekkel. Van aki azt mondta hogy máshogy is meglehet oldani. Én nem tudom konkrétan, de annyit tudok, hogy nem akarom a péniszem "kitenni a placcra". Így ha egy mód van rá akkor nem engedem, hogy körülmetéljék. Esetleg a fitymafékemmel lehet gond? Én furcsának tartom az egészet. Akinek fitymaszűkülete van, annak lankadt állapotában sem lehet visszahúzni a makk mögé? Mert az enyémet teljesen visszatudom húzni. Csak merev állapotában tudom részlegesen visszahúzni. Annyira jön hátra, hogy a húgycső nyílása látszik és körülötte egy kis rész. (Tehát a kisujjam köröm nagyságú része) . Egyébként előfordul, hogy vizeléskor fitymazsák alakul ki. Fürdéskor mindig körültekintően tisztálkodok a péniszemnél is. Várom mihamarabbi válaszát! Köszöm Jelige: mi_johet_meg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza fitymaszűkület témában

Kedves Kérdező!

A fitymaszűkületnek is több fokozata van, de ha merev állapotban nem lehet hátrahúzni a bőrt akkor már kialakult egy olyan helyzet, amit csak műtéti úton lehet kezelni (veszélyes lehet szeretkezés közben ha még is hátracsúszik, s nem lehet reponálni a bőrt, mely sürgősségi kezelést -ebben az esetben valóban a körülmetélést- igényel, ez egy komoly helyzet! ) . Alapvetően nem feltétlenül kell körülmetélést végezni, a fitymaplasztika ("használható" állapotban marad az előbőr) is jó megoldás szokott lenni, az arra alkalmas helyzetekben!

Ha gondolja, keressen fel, megoldjuk a panaszát!

Tisztelettel, Dr. Merth Gábor

[email protected]

Budapest

Kérdés: 2012. június 12., 12:11; Megválaszolva: 2012. június 13., 09:01
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?
Holyag fajdalma