Kedves Dr. Úr! / Dr. Nő! Hogyan lehet kimutatni, ha valakinek sipoly okozna húgyúti panaszokat?

Egy ismerősömnek már évek óta urológiai panaszai vannak. Nagyon feszül és fáj a húgyhólyagja, vizeléskor pedig ég a húgycsöve valamint maga a húgyhólyag is. Eddig semmilyen okát ennek nem tudták kimutatni. Pl. vizeletvizsgálat, vérvétel, ultrahang, gyógyszeres kezelés (gyulladáscsökkentők, antibiotikumok) is hiábavaló volt. Pl. ha egy bélsipoly lenne, azt a vizeletvizsgálatnak nem kellett volna e kimutatnia? Köszönöm szépen a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza a sipoly témában

Kedves Kérdező! Én gyermekgyógyász vagyok, felnőtt urológiához kevésbé értek és a kérdésből nem derül ki egyértelműen, hogy hány éves a beteg. Ettől függetlenül általános megjegyzéseim a következők: 1. Bélsipoly egyéb tüneteket, hasi panaszokat is okozna, hólyagba, húgycsőbe felnőtt korban ritkán megy, azaz aligha valószínű. 2. Az elvégzett vizsgálatok sok betegséget kizártak, sokszor nehéz megmondani, mi az ok. Tünetek alapján mindenképpen valamilyen nyálkahártya sérülés/gyulladás/elváltozás jön szóba. Emiatt felnőtt urológushoz kellene fordulni (először talán oda, ahol már vizsgálták), hólyag és húgycsőtükrözés (cystoscopia) mindenképpen indokolt. Amennyiben az eddigi vizsgáló hely valamely oknál fogva nem alkalmas, szívesen segítek. Üdvözlettel: Dr. Máttyus István gyermek nefrológus Svábhegyi Gyógyintézet Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. június 05., 18:45; Megválaszolva: 2012. június 12., 11:58
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Tesztoszteron szint
Pénisz megdagadás
Csomó a péniszen
Bizsergő érzés a péniszben
Prosztata