• Gyakori vizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt években gyakrabban előfordul hólyaggyulladásom, korábban soha nem volt, /gondolom a korom is fontos tényező./ A múlt ősszel volt, majd február elején melegvizes fürdőben voltam, s rövidesen jelentkezett a gyulladás. Háziorvosom Nolicin tablettákkal kezelt, a genny eltűnt, de vér volt a vizeletben, ezért urológushoz küldött. Az urológus doktor úr katéterrel vett vizeletet, melynek eredménye a következő volt: viz.vvt:3-5, viz. fvs:elv. viz. hámsejt:elv, viz. cylinder, lristály, egyéb:, nem szignifikáns baktérium Antibiotikumot kaptam: Doxyciclin / emlékezetem szerint/. Mindig is gyakran jártam pisilni, mert 17 éve vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szedek, sok folyadékot fogyasztok: kb. 2-3 litert. Mégis némi diszkomfort érzésem van, vizeletem nem csíp, nem sürgető, a vizelés nem fájdalmas. Naponta kb 10-szer megyek, és enyhe, alig érezhető alhasi nyomásom van. Tőzegáfonyát szedek kb. 2 hete. Háziorvosom 10 nappal ezelőtt nézte a vizeletem, negatív volt. Az urológus azt mondta akkor jelentkezzek, ha vért látok a vizeletben, ami nem látható. Ő egyébként UH vizsgálatot is csinált március közepén, amikor jelentkeztem nála, az negatív volt, elváltozást nem látott. Már arra is gondoltam, túl sokat foglalkozom a dologgal, figyelek rá, és azért érzem a fent leírtakat. Kérem önt, adjon tanácsot, mit tegyek, tanácsát köszönöm.

        Dr. Merth Gábor válasza a hólyaghurut témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben vizelete negatív, v.tenyésztése negatív, UH vizsgálata negatív, nem tud gerincvelő betegségről, vizelete nem csepeg el azt javaslom próbáljon meg olyan gyakorlatokat végezni (viselkedés th.) miszerint egyre jobban kitolja a vizelések között eltelt időt (vezessen naplót pl. hogy minden héten X időszakkal kitolom a két vizelés között eltelt időt). Egy-két hónapon belül jelentős javulást tud ezzel a módszerrel elérni.


        Kérdés: 2012. április 17., 17:21; Megválaszolva: 2012. április 18., 08:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: