• Hais UH vizsgálat -- vesekő gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Voltam hasi UH-n és többek között a következő eredmény született: "A bal vese kp kehelycsatornájában egy 6mm-es echodens képlet van, hangárnyék nélkül, egyébként a vesék rendben" És a véleménynél:"Nephrolith l.s. susp." A vizsgálatot végző orvos azt mondta, hogy nem tudja biztosra állítani, hogy ez vesekő, csak gyanítható. Szeretném megkérdezni, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégezni, hogy biztosak lehessünk, hogy ez vesekő-e vagy sem? Azért 6mm az nem egy kis darab. Egyébként, egészségesen élek, nem iszom, nem dohányzom, nehéz ételeket nem eszem, jobbára vegetáriánus vagyok. Az igaz, hogy szeretek fűszerezni, de azt sem viszem szerintem túlzásba.

        Dr. Merth Gábor válasza a vesekő témában

        Kedves Kérdező! Egy urográphiás vizsgálat (éhomra végezve! ) megmutatja hány, hol, mekkora kövei vannak. (Nativ CT vizsgálat is nagyon jó, de ez egyrészt sokkal hosszabb a várakozási idővel jár, és egy kicsit nagyobb sugárterheléssel -bár ez "kütyü-függő"! A modern CT készülékek már ebben is nagyon sok fejlődést hoztak...)


        Kérdés: 2012. április 13., 16:14; Megválaszolva: 2012. április 18., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: