• Gyakori vizelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő! Már lassan 2 hónapja kínoz a gyakori vizelési inger. Az első hetekben szörnyű volt, nagyon sűrűn jártam, WC-re, akár egy nap hússzor is! Lassan kezd mérséklődni, de még mindig nagyon zavaró. A háziorvosom a vizeletembe nem talált semmi elváltozást, de nem is gondoltam felfázásra, mert sosem csípett, égett, miközben pisiltem. Alhasi szúrásokat, fájásokat is tapasztaltam, de nem olyan erőseket, lehet, ha nem figyeltem volna oda a gyakori vizelés miatt a testem jeleire. Éjszakánként nem kellett felkelnem pisilni, csak ha ébren vagyok, akkor jelentkezik. Két orvosnál jártam a gyakori vizelés miatt, mindkettő felírt két különböző antibiotikumot, de egyik sem segített. Lehet a hólyaggal van valami baj? Az étvágyam nem a régi, ha eszek is egyből tele érzem magam. Sokszor ébredek úgy, hogy izzadok. Az elmúlt hónapban kétszer voltam nőgyógyásznál, annak ellenére, hogy rendben megjött a menstruációm és minden tesztem negatív lett. A nőgyógyász sem látott semmit az UH-n a két látogatásom során. Ő hólyaghurutot említett, amire kaptam egy gyógyszert, de ez sem segített. Az utóbbi időben állandóan idegeskedek, stresszelek. Lehet ez okozza a tüneteimet és csak pszichés az egész vagy lehet valami betegség? A válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Több kórkép is felmerülhet, kezdve akár a TBC-től (ezt egyszerű tenyésztéses vizsgálattal nem lehet kimutatni), az iritatív hólyagszindrómán át, neurológiai-pszichés, vagy akár autoimmun kórképekig sok minden. Sajnos jelenleg csak ennyit tudok innen írni, mert vizsgálatok nélkül elég nehéz bármi okosat mondani. Tisztelettel, Dr. Merth


        Kérdés: 2012. április 03., 16:44; Megválaszolva: 2012. április 11., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: