• here onvizsgalat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot! Tisztelt doktor úr, észrevettem, hogy van amikor a herém alján ugy gondolom, hogy maga a mellékhere farok része megkeményedik. Egyszer az egyik máskor a másik és kis időn belül ez el is múlik. Egyébként panaszom nincs. Igaz van, hogy néha érzékenyebb a herém, nyomásra de ez nem jelentös és el is szokott mulni. a két here egyforma. Valamint a jobb herezacskomban ball oldalon alul mintha lenne egy kevés víz-hydrocele. Nagyon kevés, nem is nagyon feltuno és nem zavaró. Pl. Ha kezembe veszem a hereimet a viz nem is latszik, csak amikor logo hlyzetben van latszik kicsit, nyomsra fajdalmatlan, puha. Mostanában kezdtem önvizsgálatot tartani és ezért teszem fel ezeket a kérdéseket, hogy az a bizonyos "keményedés" normális e vagy mi lehet? Valamint, hogy hydrocelével mikor érdemes, vagy lehet szükséges orvoshoz fordulni? Valamint a ritka "hereérzékenység" mennyire számit komoly tünetnek? 23 éves vagyok és egyébként minden rendben. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kocsis István válasza a here témában

        Tisztelt Kérdező! Leírása alapján semmilyen eltérés nincs a heréiben. A herezacskóban tapintható képletek közül a herevezeték keményebb. Koránál fogva figyelme teljesen természetes módon a heréi felé fordult. A here önvizsgálata három havonta egyszer indokolt meleg zuhany alatti elernyedt állapotban. Ami gondot jelentene, ha a here állományában kemény, fájdalmatlan göböt tapintana. Teendő, eltérés, aggodalomra ok nincs.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 01., 11:20; Megválaszolva: 2012. április 03., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: