• Húgyúti gyulladás szövödményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nekem évek óta fennálló húgyúti gyulladásom van. Decemberben találták csak meg, hogy ezt mycoplasma ill. ureaplasma baktériumok okozzák. Azt szeretném megkérdezni, hogy az évek óta fennálló gyulladás okozhat- e krónikus fáradtságot ill. idegrendszeri zavarokat ill. a fertőzés gyógyítható-e?

        Dr. Merth Gábor válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Maga a krónikus gyulladás (bárhol a szervezetben) okozhat ilyen jellegű problémákat. Mivel ilyen esetben az idegsejtek folymatos stimulusban vannak, ez kihathat az idegrendszerre is (az immun és az idegrendszer kapcsolata régóta ismert, a kettőt bizonyos kórképek esetében egy rendszernek is veszik! ) Mint a legtöbb fertőző betegség, ez is eredményesen gyógyítható, krónikus betegségek esetében kicsit lassabban, de tulajdon képen sikeresen eltüntethetők a baktériumok. Más kérdés, hogy néha (mimikri jelenség) sajnos a gyulladásos betegségek baktériumok nélkül is folytatódnak, így ezt is fegyelembe kell venni egy-egy kezelés alkalmával! Jobbulást kívánok!


        Kérdés: 2012. március 27., 18:10; Megválaszolva: 2012. március 28., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: