• Kedves Dr. Úr / Dr. Nő! Ondótenyésztésre kell mintát leadnom mire kell ügyelnem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Számít e az, hogy előtte napokkal vagy hetekkel volt e nemi aktus / magömlés? A régebbi visszatartott ondó vagy a frisebb a megfelelőbb? Alkoholt vagy gyógyszert szabad e fogyasztani? Hogy zajlik maga a "levétel"? Ilyenkor mindenre történik a vizsgálat (pl. gomba, baktérum, parazita is )? Mihez kezdenek a leadott mintával a vizsgálat után? Nagyon köszönöm szépen a válaszokat!

        Dr. Merth Gábor válasza a ondóvizsgálat témában

        Kedves Kérdező! Számít e az, hogy előtte napokkal vagy hetekkel volt e nemi aktus / magömlés? A régebbi visszatartott ondó vagy a frissebb a megfelelőbb? Nem számít, 2-3 napos önmegtartózás javasolt a minta leadása előtt. Alkoholt vagy gyógyszert szabad e fogyasztani? Hogy zajlik maga a "levétel"? Élheti a megszokott életét, nincs megkötés. (Ha viccesen akarom a kérdést megválaszolni: föl-le, föl-le majd "sloaf"...) Azaz semmi különös, kap egy kis edényt, melybe önkielégítést követően belelövelli az ondót. Lezárja az edény tetejét, majd leadja a mintát. Ilyenkor mindenre történik a vizsgálat (pl. gomba, baktérum, parazita is )? Mihez kezdenek a leadott mintával a vizsgálat után? Amire kezelőorvosa kíváncsi. Ezeket a kérdéseket neki kellene feltenni!


        Kérdés: 2012. március 07., 19:51; Megválaszolva: 2012. március 14., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: